2021. április 22. – A Synology® Inc., a NAS és a megfigyelési rendszerek, valamint a minőségi hálózati megoldások vezető gyártója a modern korszak elvárásaihoz igazodva kiemelt figyelmet fordít az adatvédelemre. Az utóbbi évek során megnövekedett rosszindulatú programok és hackertámadások növekedésével pedig a felhasználók bizalma egyre inkább csökkent a multinacionális vállalatok felhőtárhelyeivel szemben. A Synology lokális adatmentési lehetőségeket biztosít, így akár internetkapcsolat nélkül is elérheted a saját, általad létrehozott felhőtárhelyedről az adataidat, továbbá akár más felhőszolgáltatásban tárolt adataidról is készíthetsz biztonsági mentést. A Synology többféle megoldást kínál a felhasználók eltérő igényeinek történő megfelelés érdekében.

Snapshot Replication

A Snapshot Replication egy ütemezhető megoldás, amely szinte azonnali adatvédelmet kínál, így garantálja, hogy a megosztott mappákban, iSCSI LUN-ban futó virtuális gépeken elhelyezett üzleti adatok még katasztrófa esetén is biztonságban lesznek és elérhetők maradnak. Az egyre több eszközön elérhető Btrfs fájlrendszer révén a Synology NAS a legmodernebb pillanatfelvétel-technológiákat alkalmazza, amelyek segítségével képes visszaállítani a fájlok adott időpontban érvényes verzióját. A fájlrendszer mindemellett a hagyományos biztonsági mentési megoldások esetében megszokott tárhely és számítási erőforrások töredékét használja fel. A Snapshot Replication ráadásul virtuális számítógépekhez is használható. A pillanatfelvételek által nyújtott védelem mellett a Snapshot Replication nagyszerű eszközöket kínál a rendszergazdák számára a tényleges feladatátvételi idő lerövidítésére, valamint a replikálási feladatok ellenőrzésére is. Tudj meg többet a Snapshot Replication-ról.

Synology Hyper Backup

A Hyper Backup segítségével minimális tárhelyfelhasználás mellett több különböző helyreállítási pontról is le tudod kérni az elmentett adataidat. A biztonsági mentési cél lehet egy helyi megosztott mappa, egy külső eszköz, egy másik Synology NAS eszköz, egy rsync-szerver vagy egy nyilvános felhőszolgáltatás (mint például a Google Drive, az Amazon Drive, a Dropbox, a Microsoft Azure, az S3-kompatibilis tárhelyek), illetve a Synology C2, a kifejezetten a Synology felhasználói számára készült felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás. A Hyper Backup lehetőséget kínál a mentések ütemezésére, a többverziós mentések készítésére, vagy akár a régebbi mentések automatikus törlését is lehetővé teszi. Mindezek mellett a fejlett adatfeldolgozási technológiák segítségével optimalizálhatod a tárhelykihasználást, biztonságba helyezheted fontos adataid és ellenőrizheted a biztonsági mentések állapotát, hogy azok biztosan mindig rendelkezésre álljanak. Tudj meg többet a Synology Hyper Backup-ról.

Synology High Availability

A váratlan szolgáltatásleállások komoly károkat eredményezhetnek vállalatodnak, valamint logisztikai problémákat is jelenthetnek az IT-részlegnek. A Synology High Availability (SHA) megoldást jelent ezekre a gondokra és zökkenőmentes utat kínál az adatok tükrözéséhez, valamint a szolgáltatások rendelkezésre állásának maximalizálásához. Az SHA csak egyes Synology NAS típusok esetén érhető el. Használata esetén az SHA két Synology NAS szervert egyetlen magas rendelkezésre állású klaszterban (vagy HA klaszterban) egyesít: az egyik szerver az aktív szerver szerepét tölti be, míg a másik készenléti passzív szerverként működik. Az aktív szerver kezeli az összes adatkérést és biztosítja a szolgáltatásokat, miközben a rendszer folyamatosan mindent replikál a passzív szerverre. Így teljes a hardveres és az adatredundancia, amely megoldást jelent váratlan katasztrófák esetére is. Tudj meg többet a Synology High Availability-ról.

Active Backup Suite

Az Active Backup segítségével egy helyen, a Synology NAS készülékeden kezelheted a VMware, a Hyper-V, a Windows-végpontok, a Microsoft 365 és a Google Workspace alatti adatokhoz tartozó biztonsági mentési feladatokat és egyetlen egyszerű konzolról irányíthatod azokat. A gyors és megbízható helyreállításnak köszönhetően az éppen futó szolgáltatásaid, a virtuális gépeid és fájljaid mindig azonnal rendelkezésre fognak állni. A szervezeteknek ma már nem csupán biztonsági mentésre van szükségük: az is kiemelten fontos, hogy a zsaroló támadások, összeomlások és merevlemez-meghibásodások esetén minél rövidebb idő alatt helyreállítsák a rendszert. Az Active Backup rugalmas és megbízható helyreállítási módszert kínál, amellyel csökkentheted a problémás állásidő kockázatát és garantálja az üzleti szempontból fontos szolgáltatások fenntartásának folytonosságát. Tudj meg többet az Active Backup Suite-ról.

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük