A napokban volt lehetőségünk tesztelni a a Blaupunkt jóvoltából egy Mobil GPS trackert. Biztosan bennetek is felmerült most a kérdés, hogy oké rendben GPS, de mi ez?

Ez a kis eszköz egy vészhívó, vagy „nyomkövető” életmentő kütyü ki mire használja. Nagyon sok oldalú a felhasználhatósága. Amikor hozzám került Én sem tudtam elképzelni, hogy ez mi mit tudok majd róla elmondani a videóban vagy leírni a cikkben. Aztán elkezdtem ismerkedni vele, használtam, nézegettem a funkcióit és egyre jobban tetszett és megtaláltam azokat a területeket amire Én használni tudtam. Számomra egy nyomkövető funkciót töltött be, ez abból adódott, hogy folyamatosan elfelejtem hol parkoltam le az autómat. Ennek a kis kütyünek hála mindig megtaláltam a legnagyobb parkolókban is.

A tracker egyébként külsőre nem árul el sokat magáról, hogy mi ez nem mondanám, hogy felkelti a figyelmét bárkinek is, aki ránéz, de azt hiszem, egy ilyen eszköznél ez nem is probléma.

Hiszen a felhasználhatósági köréből adódóan életet is menthet, ha nem ismerik fel a kütyüt nálad. Ezt a kis „kütyüt” nem csak az elfelejtett autónak a megtalálására tudjuk használni. Aki figyelemmel kíséri a csatornát az tudhatja, hogy szeretem az ilyen okos dolgokat. Korábban mutattunk már be okos otthon szettet és ezt nagyon jól belehet építeni ebbe a körbe. Képzeljétek csak el, idős nagyszülőt szeretnétek biztonságban tudni, de nem tudtok ott lenni a nap 24 órájában mellette és nem tudtok gondozót megfizetni (mondjuk ez akkor is, jó, ha gondozó van mellette). Vesztek egy ilyen „felügyelőt” és oda adjátok neki, ha bármi gondja akad akkor csak az SOS feliratú gombot kell megnyomni hosszabban és hívást kezdeményez felétek. Tudom, biztosan jön, hogy erre ott a telefon,

meg ott is vannak gyors gombok, de, ha a telefon nincs nála, ezt akkor is viseli, hiszen tartozékként kapunk hozzá egy szilikon tartót és egy óra szíjat. Ahogy látható, csak oda nyúl és már tud is jelezni az elmentett telefonszámokra. Olyan sok felhasználási területe van és olyan nehéz csak Mobil GPS tracker-nek hívni, hiszen ez több annál, mint, hogy nyomon követjük a másikat. Használható például:

  • GPS nyomkövetésre
  • Nagyszülő, gyerek felügyeletére
  • Vészjelzés leadásra

És még sorolhatnám, hogy mire lehet használni a mai világban egy ilyen eszközt. Méreteit tekintve egy körülbelül karóra nagyságú eszköz, így tényleg könnyen elfér bárhol.

Méretei:

  • Magasság: 42mm
  • Szélesség: 46mm
  • Vastagság: 14,5mm

Technikából is kapott rendesen a tracker, hogy biztosan ne hagyjon minket cserben.

IP65 védelmet kapott, aki esetleg ezt nem tudná mit jelent (teljes mértékben védett a por ellen, és kisnyomású vízsugárral szemben is). Fontos nem szabad vele búvárkodni, arra az IP68 tanúsítvánnyal rendelkező eszközök a jók 😊 Én folyamatosan elfelejtem ezeket, így mindig meg kell nézni, hogy mivel mit lehet.

Készenléti időben 7 teljes napot ígér a gyártó, ezt a tesztek során hozta is szépen. Első töltőskor 8 napig bírta a kis eszköz. Üzemidőben, már kicsit kevesebb, amit kapunk 3-5 nap, ez függ a felhasználástól, valamint, hogy mennyire van térerő sokat kell-e keresni neki, hiszen ez ugyan úgy meríti. A helymeghatározást WIFI, LBS és GPS alapon végzi, így elég pontosan behatárolható, hogy hol van. GSM hálózattokból is elég szép lefedettséget kapunk, hiszen 900/1800 MHz között üzemel.

Ami számomra még egy plusz dolog, hogy mágneses töltést kapott, így sokkal egyszerűbb és gyorsabb a töltése is. Az alján található 4 kis fém csatlakozó, amiből 2 pin szükséges a töltéshez, a többi pedig, ha szoftvert akarunk rajta babrálni, de ezt nekünk nem kell.  

A töltő fejben elhelyezett mágnesek pedig oda szívják a töltőt.

Ahhoz, hogy használni tudjuk szükségünk lesz egy Nano SIM-re. Vásárlás előtt érdemes egy plusz kártyát erre a célra rendszeresíteni. Szerintem érdemes egy előfizetéses kártya valamilyen kis havidíjjal. A feltöltős kártyát nem javaslom, mert, ha sokszor használjátok a hívás funkciót akkor lefogyhat a pénz róla és amikor pont kellene nem tudjátok használni.

Az applikáció nagyon egyszerű és a legfontosabb dolgokat láthatjuk és állthatjuk be benne.

Visszajelzést kapunk az akkumulátor állapotáról, a kapcsolatról, valamint, arról, hogy jelenleg elérhető-e vagy sem az eszköz. A főbb funkciók a fő oldalon kaptak helyet. Ilyen például a nyomkövetés, itt megnézhetjük, hogy hol tartózkodik a tracker a telefonunkhoz képest és akár navigációt is be tudunk állítani, hogy még könnyebb legyen az eljutás az adott pontra. A beállítások menüpontban láthatjuk az SOS számokat, itt tudjuk megadni azt a 3 db elérhetőséget, akit az eszköz értesít vészesetén. Van egy telefonkönyvünk is, ami fehérlistaként működik, ha nincs benne telefonszám megadva, akkor bárki hívhatja a trackert.

Összeségében egy nagyon jól átgondolt és kivitelezett termék. Nekem, ami hiányzott belőle az IP68 védelem. Tudom nehéz lett volna megoldani a SIM kártya betételt, de ez egy jó tulajdonság lehet akár egy következő generációban.

Remélem, hogy tetszett a cikk, ha igen írd meg kommentben, hogy Te mire használnád ezt a terméket.

Köszönöm, hogy végig olvastad a kis történetem, miért volt napszemüveg rajtam a videókban.

Ha nem szeretnél lemaradni a videókról és cikkeről akkor Irattkoz fel a Youtube csatornánkra és mensd el az oldalunkat is kedvencek közé

Ha szeretnél támogatni minket, hogy még jobb minőségben még több tesztet tudjunk készíteni akkor pedig látogass el a Támogatás menüpontra és válassz a különböző lehetőségek közül.

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük