Sokszor megkapjuk a kommentekben, hogy a napszemüveg béna, miért van rajtad, nem látom a szemed nincs meg a kapcsolat stb.

Többször volt már róla videónk, hogy miért van rajtam, de ez egy visszatérő téma, így úgy gondoltam, hogy leírom nektek hátha így jobban megmarad.

Ez a történet elég régről indul, még általános iskolában fedeztem fel, hogy sokkal nehezebben megy az olvasás a tábláról, mint a többieknek. Nem értettem, hogy a hátsópadból is gyorsabban tudják leírni, ami a táblán van, mint Én. Ennek egyszerű oka volt, nagyon homályosan láttam a betűket és eléggé kellet koncentrálnom és fókuszálnom a táblára, hogy lássam mi van felírva.

A családban ez egy örökletes dolog, szinte mindenki szemüveges. Bátyámnak egyszer mentünk csináltatni szemüveget, akkor vizsgált meg engem is az szemorvos. Akkor derült ki, hogy a bal szemem -0.75 a jobb pedig -0.25-ös nem egy annyira rossz érték, de pont annyira volt elég, hogy megnehezítse a mindennapokat.

(Ez egy viszonylag friss kép rólam, pár éves lehet)

Ezt követően kaptam még Én is elétem első szemüvegét, ami nagyon furcsa volt. Láttam benne, de zavart is, hosszú idő volt míg megszoktam, hogy folyamatosan rajtam kell legyen.

Az évek során az iskolában előfordult, hogy tesi órán, foci közben leesett a fejemről összetört vagy a lencse esett ki belőle. Aki szemüveges az szerintem ezt jól ismeri, hogy néha nyűg az ember fején egy ilyen, de nincs mit tenni nélküle nem látunk.

Középiskolás koromban már megengedhettem magamnak, hogy kicsit dizájnosabb legyen a szemüvegem, így már fényre sötétedős lencséket választottam bele és a keret is jobban nézett ki.  

Kikerülve a suliból elkezdtem dolgozni és az egyik munkahelyemen egy foci meccs közben sajnos eltalálták a fejemet és a szemüvegem több méter repülés után a földön állapodott meg több darabban :D.

Ekkor döntöttem úgy, hogy egyszer megműttettem a szemem. Elegem lett abból, hogy több 10 ezer Forintos szemüveget csináltassak évente és kezdett eléggé nyűggé válni a hordása is.  Elkezdtem interneten körülnézni, utána járni, hogy milyen lehetőségek vannak látásjavításra. Ekkor futottam bele a Sasszem Klinika hirdetésébe, hogy Ők foglalkoznak lézeres látásjavítással. Néztem róluk videókat Youtube-on, véleményeket olvastam stb. Valamint kiderült, hogy egyik kollégám is náluk járt szemműtéten, így volt konkrét tapasztalat, ami személyesen tudtam megkérdezni.

Többhónap gondolkodást követően elhatároztam, hogy megcsináltatom ezt a műtétet. Felhívtam a klinikát és kértem időpontot tőlük az előzetes vizsgálatokra.

Itt tulajdonképpen egy szemvizsgálatot csinálnak, mintha szemüveget csináltatnál magadnak ( szerintem sokkal alaposabban csinálják mint egy szemüveg boltban). Készül gépi látásvizsgálat, valamint a sima normál, amikor lencséket pakolnak a szemed elé. Megnézik a pupilládat és még pár dolgot.

A vizsgálat végén megkaptam, hogy alkalmas vagyok a műtétre és ezek közül is melyikre, hiszen többféle kezelés létezik és mindegyiknek más az eredménye. ( A cikkvégére teszek egy linket a klinikához, ha bővebben szeretnél olvasni róluk)

Megbeszéltük a doktornővel, hogy mikor lesz a műtét napja, 2019.11.08.-án 11 órára kellet a klinikára menni. A műtét előtt ismét van pár vizsgálat és várni is kellet egy keveset. Nem tudom pontosan mikor kerültem be a műtő előtti váróba és felkészítő terembe.  
Az egész folyamat szerintem nem volt több 10 percnél. Emlékszem rá, amikor felültem és mondták, hogy a falon ott van egy óra olvassam le mit mutat 12:45 mutatott. valami hitetlen érzés volt amikor a saját szememmel ennyire jól láttam. A műtét után rögtön toltam is egy szelfit már szemüveg nélkül. Ezt követően 1 hét otthoni lábadozás jött, amit Én bevallom őszintén nehezen bírtam, de az orvosok felkészítettek erre, szóval nem ért meglepetésként. Sokszor égett és viszketett a szemem, folyamatosan csepegtetni kellet, hogy szépen tudjon gyógyulni, de megérte. Azóta is boldogan élek szemüveg nélkül.

Napszemüveget az orvosok utasítására kellet hordanom, hogy védjem az UV sugárzástól a szemem.

Annyira megtetszett, így a videózás, hogy ez rajtam maradt a felvételek során is. Számomra egy biztonságot adott, egy pajzs volt, ami mögé el tudtam bújni és könnyebben ment a beszéd a kamera előtt. Mivel sokan jeleztétek, hogy nem tetszik a napszemüveg stb, így úgy döntöttem leveszem és ezt követően nélküle folytatom a tartalom gyártást. Remélem, hogy sokatoknak tetszik majd ez a változás és még többen leszünk majd a csatornán.

Köszönöm, hogy végig olvastad a kis történetem, miért volt napszemüveg rajtam a videókban.

Ha nem szeretnél lemaradni a videókról és cikkekről akkor Iratkozz fel a Youtube csatornánkra és mentsd el az oldalunkat is kedvencek közé

Ha szeretnél támogatni minket, hogy még jobb minőségben még több tesztet tudjunk készíteni akkor pedig látogass el a Támogatás menüpontra és válassz a különböző lehetőségek közül.

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük