A csatornánkon legtöbbször csak új termékeket mutattunk be nektek. Ennek egyszerű oka volt mindig új bontatlan termékeket kaptunk, pedig a használt cuccoknak szerintem nagyobb teret kellene adni. A jelen helyzetben mindenki arra törekszik, hogy olcsón, megbízható és jó terméket vásároljon.

Amikor megkeresett minket a CustomPC Debrecen nagyon örültünk, mert így lehetőségünk nyílt arra, hogy kipróbáljuk és összehasonlítsuk a használt terméket egy újjal, hogy Ti is lássátok nincs különbség. Nekem most is egy használt proci dobog a gépemben, egy I7-6700-at vettem körülbelül 3 éve és tökéletesen működik.

Fontos, hogy tudatosan és jól vásároljunk, ha megbízható helyről vesszük az alkatrészeket vagy a komplett gépet akkor nem lehet probléma, főleg, ha még garancia is van rá.

Sikerült is tesztelnünk egy igen komoly gépet, amit nem csak játékra, de munkára vagy tanulásra is lehet használni és biztos nem hagy cserben amikor a legjobban szükséged volna rá.

Nálunk a következő gép járt teszten:

 • I3-9100F CPU
 • Asus Prime H310M-K alaplap
 • 8 GB DDR4 memória
 • 120 GB Kingston SSD a rendszernek
 • 1 TB HDD a játékoknak
 • Colorful GTX 1650 4GB VGA
 • 300w 85+ Kolink táp

Mint ahogy írta már nincs különbség a használt termékek között, ha jó helyről veszed. A tesztek során nem jelentkezett semmilyen akadás, cicergés vagy lassulás a gépnél azért, mert használt. A srácok a CustomPC-nél minden esetben szétszedik és átnézik a gépet, majd újra pasztázzák és megfelelően rakják össze. Bevalloom őszintén engem is meglepett amikor megjött a gép, hogy milyen minőségű a kábel elrendezés vagy akár csak a csomagolás, amiben elküldték a gépet (A kábel elvezetésre nem szeretnek odafigyelni a cégek, mert úgy vannak vele úgy sem látja senki, ha rajta van a gép oldala).

Ami jó ezekben a gépekben, hogy nem kell foglalkoznunk az összeszereléssel, olcsóbbak, mint ha bontatlan gyári csomagolásút választanánk. Van garancia, ami minimum 6 hónap, de kiegészíthető 1 évre is akar, így tulajdonképpen egy új gépet kapsz töredék árért.

A jelenlegi piacon egy új gép sajnos nagyon sokba kerül. A munkámból adódóan sokat kell néznem az árakat és elég borsos tud lenni egy új gép, ami még nem is annyire erős.

Sokat gondolkodtunk azon, hogy kinek éri meg használt gépet venni? Igazából mindenkinek!

Hiszen jó helyről, tulajdonképpen új gépet kapsz garanciával. Akár fejleszteni is tudod, amiben segítenek. Szóval szerintem nem kell félni attól, hogy használt.

Remélem, hogy tetszett a cikk, ha igen írd meg kommentben, hogy Te mire használnád ezt a terméket.

Köszönöm, hogy végig olvastad a kis történetem, miért volt napszemüveg rajtam a videókban.

Ha nem szeretnél lemaradni a videókról és cikkeről akkor Irattkoz fel a Youtube csatornánkra és mensd el az oldalunkat is kedvencek közé

Ha szeretnél támogatni minket, hogy még jobb minőségben még több tesztet tudjunk készíteni akkor pedig látogass el a Támogatás menüpontra és válassz a különböző lehetőségek közül.

Képek forrása: CustomPC Debrecen weboldala.

Hozzászólás

  Hosszászólás küldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük