Nem rég szerettem volna a gépemet újra telepíteni, de sajnos nem volt Windows 10-es telepítő pendrive-om. Eddig mindig volt ismerős akinek volt csak kölcsön kértem és már

ment is a telepítés. Úgy alakult, hogy nem tudtam kérni, így hát magamnak kellet csinálnom. Elsőnek azt sem tudtam, hogyan fogjak hozzá. Gondoltam a régi szép időkből még a Rufus progit fogom használni, de mondom biztos van ennek valami gyorsabb és jobb módja is.

Tudniillik, ha Rufus programot használsz akkor még a Windows-t is le kell töltened valamilyen oldalról 😊. A windows oldalán ezt a problémát megoldották, hiszen ott már tudsz magadnak a legfrissebb operációs rendszer kiadásából csinálni egy pendrive-ot.

Gondoltam segítek azoknak akik nem tudják, hogyan fogjanak hozzá a Windows telepítő pendrive elkészítéséhez. Nézzük is meg azt a két lehetőséget amivel meg tudjátok csinálni ezeket az eszközöket.

Először jöjjön a Rufus programmal történő Pendrive elkészítés. Azért kezdjük ezzel, mert itt tudsz csinálni Windows korábbi verzióiról is telepítő eszközt.

Ahhoz, hogy el tudd kezdeni az egész folyamatot szükséges lesz egy minimum 8 gb-os pendrive-ra. Valamint a Rufus programra, amit itt innen tudsz letölteni.

Letöltést követően, ha elindítod a programot ez a felület fogad majd. A telepíteni kívánt operációs rendszeredet feltételezem, hogy már meg van. (letöltötted valahonnan, ebbe külön nem megyünk bele, hogy honnan tudod leszedni) Nézzük meg a programot, hogyan kell beállítanunk, hogy megfelelő rendszert tudjunk majd telepíteni.

  1. Eszköz ( Ez a pendrive-od amire majd a telepítő készülni fog)
  2. Boot kiválasztása ( ide kell kiválasztanod telepíteni kívánt rendszer ISO fájlját)
  3. Partíció séma ( MBR)
  4. Cél ( BIOS vagy UEFI)
  5. Kötetcímke ( mi legyen a pendrive neve, ha elkészült a program)
  6. Fájl rendszer ( NTFS)

Ha meg vagy ezekkel a beállításokkal akkor csak nyomj rá az indításra és hagyd, hogy a program elvégezze a feladatot.

Amint meg van már készen is áll a pendrive-od, hogy telepítést indíts róla. Ez volt a nehezebb boot eszköz készítése. Nézzük meg az egyszerűbb verziót. FONTOS, hogy ezzel csak Windows 10 pendrive-ot tudsz készíteni. IDE kell feljönnöd, hogy el tudd kezdeni a folyamatot.

Ezen az oldalon a piros négyzetben lévő ESZKÖZ LETÖLTÉSE gombra kell kattintanod. Ezt követően letöltődik a a Windows Media Creation Tool 20H2. A szerződési feltételeket természetesen el kell fogadni, hogy tovább tudjunk lépni. Ha ez meg van akkor a következő felület fogadd minket.

Itt a telepítési adathordozót ( USB flash drive-ot, DVD-t vagy ISO-fájlt) készíteni egy másik számítógép részére. Ha ez meg van akkor a tovább gombra kattintva a következő felület fogad

Itt is szintén a tovább gombra, majd kiválasztjuk, hogy melyik pendrive-ra szeretnénk elkészíteni a rendszert. Ha meg vagyunk akkor végig megy a folyamat és már telepíthetjük is a Windows-t.

Remélem, hogy tudtam segíteni a telepítés elkezdésében. A következő cikkben olvashattok majd a Windows telepítéséről is.

Ha tetszett a cikk, ha igen írd meg kommentben, hogy Te mire használnád ezt a terméket.

Köszönöm, hogy végig olvastad a kis történetem, miért volt napszemüveg rajtam a videókban.

Ha nem szeretnél lemaradni a videókról és cikkekről akkor Iratkozz fel a Youtube csatornánkra és mentsd el az oldalunkat is kedvencek közé

Ha szeretnél támogatni minket, hogy még jobb minőségben még több tesztet tudjunk készíteni akkor pedig látogass el a Támogatás menüpontra és válassz a különböző lehetőségek közül.

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük