Nem gondoltam volna soha, hogy egyszer a HyperX termék család gazdát fog cserélni. Sokan szeretjük, hiszen nagyon jó ár-érték arányú gamer termékeket forgalmaznak.

A KingSton 2002-ben mutatta be a márkát akkor még csak memória modulokkal. Azóta természetesen bővült a paletta és sok gamer elégedetten vásárolta a különböző perifériákat.

2012-ben SSD-ket is kaphattunk HyperX néven, ezek ismertetői jele a magas minőség és eszméletlen gyorsaság volt. 2014-ben jött a Cloud fejhallgató, amely magas minőséget, jó hangzást és elfogadható árcédulát kapott ahogy az utódja is. 

A vevő pedig nem más, mint a HP. Azzal a nem titkolt céllal vásárolták fel a HyperX márkát poton 425 millió dollárért, hogy nagyobb piaci szereplővé tudjon válni a gaming téren is. A HP-nak nem volt szüksége minden KingSton termékre, így kizárólag a perifériákra koncentráltak a szerződésben. 

A HP a következő termékeket vette meg: 

  • Billentyűzetek
  • Egerek
  • Egérpadok
  • USB mikrofonok
  • Konzolos kiegészítők

A DRAM, flash és SSD-k maradtak a Kingston-nál. A 425 milli dolláros üzlet várhatóan 2021 második negyedévében zárulhat le. 

A HyperX az OMEN termék családot fogja kiegészíteni, de a név változatlan marad, így továbbra is ezen a néven kell keresni a polcokon a termékeket. 

Kíváncsi vagyok, hogy a minőséghez hozzá fognak-e nyúlni a HP-nál vagy egy még magasabb színvonalat fognak előhúzni a kalapból?

Írjátok meg kommentben, hogy Ti mire számítotok. 

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük