2021. január 21. – Az MSI az MSIology virtuális eseményen leleplezte a legújabb NVIDIA Ampere GPU-kkal felszerelt gamer laptopjait, amelyek újraértelmezik az AI technológia felhasználási lehetőségeit és optimalizált hatékonyságot nyújtanak az adatátvitel során. Az MSI gamer laptopjainak egyik különlegessége az Resizable Bar technológiában rejlik, amelyet az NVIDIA először integrált az új GPU-kba a GeForce RTX 30 sorozat teljesítményének növeléséhez.

A Resizable Bar kulcsfontosságú tényezőnek számít az NVIDIA GeForce RTX 30 sorozatú kártyák maximális teljesítményének eléréséhez, amelyet a felhasználók az MSI legújabb, RTX 30 sorozatú laptopjaival ki is próbálhatnak.

A Resizable Bar előnyei

Korábban a CPU-k architektúrájukból adódóan csak korlátozott mértékben, 256 MB VRAM-hoz fértek hozzá. Amíg a modern játékok rendkívül gyorsan fejlődnek a lenyűgöző effekteknek, a valós idejű renderelésnek és a nagy felbontásnak köszönhetően, az eddig használt eljárás nem képes egyszerre több textúra, shader és poligon átvitelére a CPU és a VRAM között. Ha pedig az adatok túllépik a 256 MB-os korlátot, a rendszer teljesítménye csökkenni fog.

A Resizable Bar technológia jelentősen javítja a CPU és a GPU közötti számítási hatékonyságot. Ahelyett, hogy a megosztott memóriát használná pufferként, a CPU teljes hozzáférést kap a teljes VRAM-hoz, ezzel csökkentve a CPU és a GPU közötti kommunikáció idejét. Ennek köszönhetően az adatátvitel szinte azonnali lesz a CPU és a GPU között, amely jelenleg a legjobb megoldásnak számít a közvetlen memóriaeléréshez.

Az MSI először az Nvidia GeForce RTX 30 sorozatú laptopjaiban használja a Resizable Bar megoldást

Az MSI az első márka, amely engedélyezi a Resizable Bar technológiát az NVIDIA GeForce RTX 30 sorozatú laptopjaiban. Az Intel-lel és az NVIDIA-val való együttműködés eredményeként az új megoldás a másodpercenkénti képkockaszámot (FPS-t) akár 5-10%-kal is növelheti a játékok alatt, ezzel jobb teljesítményt biztosítva a nagy felbontású kijelzőkön.

Az Resizable Bar technológia hamarosan engedélyezésre kerül a következő NVIDIA GeForce Game Ready illesztőprogram megjelenésével. Ezt követően az új eljárást az MSI GeForce RTX 30 sorozatú kártyával felszerelt laptopjaiban alkalmazhatják a felhasználók, beleértve a GS/GE/GP/GF és Creator 15 sorozatokat.

Tudj meg többet az MSI Ampere GPU-val felszerelt laptopjairól:

https://www.msi.com/Landing/2021-RTX30-gaming-laptops/nb
Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük