2022. április 11. – A korábbi években az LCD-technológia iránt érdeklődő játékosok inkább a TN- vagy a hajlított VA-paneleket részesítették előnyben a videojátékokhoz, mintsem az IPS-megoldásokat. Az IPS-panelek egy az egyben javítják a TN-panelekre jellemző fakó színmegjelenítést és az alacsony belátási szögeket, azonban magas válaszidejük, bemeneti késleltetésük, valamint háttérvilágítási problémáik és kifejezetten megnövekedett árcéduláik miatt a játékosok nem ezeket részesítették előnyben. A technológia fejlődésével azonban a modern csúcskategóriás megoldások már mind átálltak az IPS-technológiára, hiszen a felsorolt késleltetéssel kapcsolatos problémák a technológia fejlődésével elérték a TN-panelek által kínált szintet. A vezető projektor- és kijelzőtechnológiai gyártó, a BenQ segítséget nyújt az IPS-panellel felszerelt gamer monitorok kiválasztásához.

Továbbfejlesztett gyártástechnológia

A digitális művészek által közkedvelt IPS-technológia manapság egyre nagyobb teret nyer a gamer monitorok piacán is. A hatékonyabb energiaellátás, a gyorsabb pixelfrissítés, valamint a továbbfejlesztett képjavító algoritmusok mind hozzájárultak ahhoz, hogy ez a panel is egyre inkább felkeltse a játékosok figyelmét. A régebbi panelek 8 ms-os válaszidejét a technológia rohamos fejlődésével a gyártóknak sikerült 4 ms-ra csökkenteniük, ami ugyan még mindig elmarad a TN-panelekre jellemző 1 ms-tól, azonban ezt a különbséget szabad szemmel rendkívül nehéz észlelni.

A korábban jellemzően professzionális monitorokban és televíziókban alkalmazott panel előállítási költsége a folyamatos fejlesztéseknek és a növekvő piaci igényeknek köszönhetően jelentősen csökkent. Manapság az IPS-megoldások fogyasztása és ára is egyaránt megközelítette a másik két elterjedt technológia értékét. Nem utolsó sorban a paneltípusra jellemző „IPS glow” effekt visszaszorítására is nagy figyelem fordult, így az újabb paneleket egyre kevésbé érinti a monitorok sarkain előforduló szürkés fényeffekt.

Az IPS gamer monitorok előnyei

A kijelzőtechnológiára jellemző élénk és színhű képmegjelenítés a gamer monitorokat is jellemzi. Ha oda vagy az élénk színekért, sokat játszol és képszerkesztéssel is foglalkozol, az IPS gamer monitoroknál jobb választást nem találsz!

Talán ennél is nagyobb előny a 178 fokos betekintési szög, amely tekintetében a paneltechnológia jelentősen többet kínál, mint a TN- és VA-megoldások. Az IPS-panelek fényereje nem esik vissza a helyzettől függően, így nagyobb távolságból és belátási szögből sem romlik a képminőség. Ebből kifolyólag többmonitoros összeállítás esetén is jobb választást kínálnak a másik két LCD-megoldáshoz képest.

BenQ MOBIUZ gamer monitorok

A kifejezetten esportra tervezett, TN-alapú Zowie monitorokkal ellentétben a MOBIUZ termékek jelentős része (a hajlított kijelzős modelleket leszámítva) IPS-panelt használ. A termékkínálatban egyaránt találhatók 25, 27, 32 és 34 hüvelykes kijelzővel felszerelt változatok is. Az alacsony válaszidő mellett pedig az EX2510S, EX2710S és EX2710Q már 165 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, míg a további modellek, beleértve a 32 hüvelykes EX3210U-t és a hajlított IPS-panellel felszerelt, 34 hüvelykes EX3410R-t, 144 Hz-es sebességgel gondoskodnak a képalkotás gyorsaságáról. A BenQ MOBIUZ monitorok ezenfelül HDR és FreeSync Premium támogatással, valamint beépített 2.1-es treVolo hangrendszerrel is rendelkeznek.

Elérhetőség

A BenQ MOBIUZ monitorok már elérhetők a gyártó hazai partnereinek kínálatában. Ha szeretnél többet is megtudni a BenQ megoldásairól, kérjük, látogass el a BenQ.eu oldalra.

A BenQ Europe B.V.-rőlA világ vezető humán technológiai és megoldási szolgáltatója, a BenQ célja, hogy felemelje és gazdagítsa a fogyasztók életének minden területét azáltal, hogy célnak megfelelő termékeket tervez. A BenQ innovatív technológiai termékeket, fogyasztói elektronikát, számítástechnikát és kommunikációs eszközöket értékesít és forgalmaz. A „Bringing Enjoyment N’ Quality to Life” vállalati vízión alapuló BenQ azokra a szempontokra összpontosít, amelyek ma a legtöbb ember számára fontosak – életstílus, üzlet, egészségügy és oktatás – annak reményében, hogy a jobb élethez eszközöket biztosít az embereknek, növelje a hatékonyságot és javítsa a tanulást azáltal, hogy emberközpontú termékeket és beágyazott technológiákat kínál, beleértve a digitális kivetítőket, monitorokat, interaktív nagy formátumú kijelzőket, audiótermékeket, felhőalapú fogyasztói termékeket, mobilkommunikációt és életmód-világítást. Mert számít. További információkért a termékekről és a vásárlásról látogass el www.benq.eu oldalra!

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük