2022. febrbuár 23. – Az IP-COM – a Tenda nagyvállalati és kereskedelmi hálózati termékeiért felelős márkája – örömmel jelentette be az üzleti környezetekhez tervezett WiFi Mesh megoldását, a CompFi 6 AC3000 WiFi routert. A fejlett valódi mesh technológiának köszönhetően egyszerre akár több CompFi 6 routert is össze lehet kapcsolni, ezzel egy nagy teljesítményű mesh WiFi hálózatot létrehozva.

Az IP-COM CompFi 6 támogatja a 802.11b/g/n/ac (WiFi 4 és WiFi 5) szabványokat, valamint a 11AC Wave 2 WiFi technológiát, így akár 3000 Mbps-os vezeték nélküli összesített adatátviteli sebesség biztosítására is képes. A gyors WiFi kapcsolat garantálása érdekében a router az összesen 1733 Mbps sebességű, 5,8 GHz-es frekvenciát a mesh kapcsolat kialakítására használja. Három CompFi 6 router mesh üzemmódban akár egy futballpálya teljes területét is képes ellátni WiFi kapcsolattal, egyetlen mesh hálózatban pedig akár 18 routert is össze lehet kapcsolni.

A készülék egy négymagos Qualcomm vezérlőt használ a nagy sebesség és a problémamentes működés érdekében, továbbá egy 8 csatornás Skyworks FEM chippel is rendelkezik, amely javítja a vezeték nélküli jel megbízhatóságát, lefedettségét és teljesítményét. Az erőteljes hardveres felszereltségnek köszönhetően egyetlen router akár 200 csatlakoztatott készüléket is képes kiszolgálni. A belső komponensek hatékony hűtése érdekében a hálózati megoldás két beépített hűtőbordával is rendelkezik, ezzel megakadályozva működés közbeni túlmelegedését.

Az asztali router négy 1 Gbps sebességű Ethernet LAN porttal rendelkezik, amelyek közül három támogatja a WAN üzemmódot is, emellett egy USB 3.0 csatlakozás is helyet kapott a hálózati megoldáson, amely támogatja a külső adattárolók csatlakoztatását, így a CompFi 6 akár NAS rendszerként is üzemeltethető.

Mindezek mellett a router AI QoS támogatással is rendelkezik, így képes előtérbe helyezni az üzleti alkalmazások adatkapcsolatát is, ezzel zökkenőmentes videokonferencia-élményt biztosítva.

Legfőbb tulajdonságok: 

  • 3000 Mbps 11AC Wave 2 WiFi
  • 1733 Mbps sebességű dedikált WiFi kapcsolat a mesh pontok összekapcsolásához
  • 4 db 1 Gbps Ethernet port
  • Akár 200 készülék támogatása
  • QoS szolgáltatás
  • Asztalra és falra szerelhető kivitelezés

Elérhetőség:

A IP-COM CompFi 6 vezeték nélküli router hamarosan világszerte elérhetővé válik. Ha szeretnél többet megtudni az IP-COM rendszereiről, kérjük látogass el az ip-com.com.cn oldalra.

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük