A Synology® bemutatta a kompakt RackStation RS1221+ és RS1221RP+ készülékeket

A Synology® bemutatta a kompakt RackStation RS1221+ és RS1221RP+ készülékeket

Nagy teljesítményű és kompakt méretű szerver megoldások


2021. január 14., Tajpej, Tajvan – A Synology® Inc. bejelentette a RackStation RS1221+ és RS1221RP+ (redundáns tápellátással rendelkező) 2U kialakítású, nyolclemezes, rackba szerelhető tárolószervereket, amelyek helytakarékos kivitelezés mellett nyújtanak kiemelkedő teljesítményt.

„Az RS1221+ és az RP+ készülékeket a kisvállalkozások számára terveztük, valóban kompakt kialakítással.” – nyilatkozta Michael Wang, a Synology termékmenedzsere. – „Ezek a megoldások nemcsak a teljesítmény terén jelentenek hatalmas előrelépést, hanem kis mélységgel rendelkeznek a 2U típusú készülékek kategóriájában. A magasabb rendelkezésre állást igénylő vállalkozások számára tervezett RP+ változat két tápegységgel lett felszerelve a redundancia és a nagyobb megbízhatóság érdekében.”

Új utakon

A RS1221+ és az RS1221RP+ a RackStation sorozat első olyan tagjai, amelyek az AMD Ryzen V1500B processzort használják. Elődjeikhez képest1 3,6-szoros számítási teljesítményt2, 108K értékek esetén 3,8-szoros véletlenszerű olvasási IOPS sebességet és 2,3-szoros szekvenciális írási teljesítményt kínálnak 1 147 MB/s-os sebességgel. Mindez nagyobb teljesítményt jelent az adatkezelésben és a biztonsági mentési feladatok során, így a vállalkozások több felhasználót és szolgáltatást képesek egyidejűleg kezelni a kiemelkedő teljesítmény fenntartása mellett.

Kompakt szerverek helytakarékos telepítésekhez

A mindössze 306,6 mm-es, illetve 407,5 mm-es mélységével (az elülső fogantyúkat is beleértve) az RS1221+ és az RS1221RP+ a szokásos 2U kialakítású, rackba szerelhető megoldások felénél is kisebb helyet igényel, így ideális választás a kisebb, rack-fogadó tárolókhoz, például a falra szerelhető megoldásokhoz, valamint a kétoszlopos rackokhoz (csak RS1221+), ahol minden hely számít.

A vállalkozásod igényei szerint szabhatod személyre

A rendszerek alapvetően 4 GB DDR4 ECC memóriával rendelkeznek, ami 32 GB-ig bővíthető. A PCIe 3.0-s bővítőhely lehetővé teszi, hogy egy kompatibilis hálózati adapterrel3 könnyedén támogassa 10 GbE hálózati sebességet, illetve a rendkívül gyors NVMe gyorsítótárral történő bővítést a Synology M.2 és az SVN3000 sorozatú SSD-ivel4. A készülékek kapacitása az RX418 bővítőegység5 és kompatibilis meghajtók6 használatával akár 12 lemeztárolóig is növelhető. A kiterjesztett támogatást igénylő vállalkozások a 3 éves korlátozott garanciát 5 évre is meghosszabbíthatják7.

Egyszerű adatkezelés és védelem

A DiskStation Manager (DSM), a Synology egyesített operációs rendszere egyszerűsíti a nehéz és megterhelő adatkezelési folyamatokat, egyúttal teljes felügyeletet biztosít a felhasználóknak a döntések meghozatalánál. Lehetővé teszi: az informatikai infrastruktúra biztonsági mentését a Synology Active Backup Suite csomaggal és a helyszíni magánfelhő üzemeltetésével a Synology Drive szolgáltatással; a virtuális gépek kezelését a Virtual Machine Manager segítségével; a levelezőszerverek üzemeltetését a MailPlus szolgáltatással és más SaaS típusú szolgáltatások használatát is.

Elérhetőség

Az RS1221+ és az RS1221RP+ már világszerte elérhető a Synology viszonteladói kínálatában.

 1. Az előző modell, az RS1219+ Intel® Atom® C2538 processzorral működik.
 2. A teljesítménymutatókat a Synology laborjában, optimalizált hálózati körülmények és konfiguráció mellett értük el. A tényleges teljesítmény ettől eltérő környezetekben változhat. Az összehasonlítás alapjaként az előző generációs RS1219+ rendszer szolgált. A teszt során használt beállításokkal kapcsolatos további információkért keresd fel a Synology teljesítménnyel foglalkozó oldalát.
 3. A kompatibilis hálózati adaptereket a kompatibilitási lista tartalmazza.
 4. Az M.2 SSD gyorsítótár engedélyezéséhez az E10M20-T1 és az M2D20 M.2 SSD adapterek használhatók két Synology SNV3500 vagy SNV3400 NVMe SSD egységgel. Az SSD gyorsítótárazás SFF (2,5 hüvelykes) SSD megoldásokkal is használható.
 5. Az RS1221+ és az RS1221RP+ kapacitása a külön megvásárolható Synology RX418 bővítőegységgel növelhető.
 6. Támogatja az LFF (3,5 hüvelykes) és SFF (2,5 hüvelykes) SATA meghajtókat. A jóváhagyott meghajtókat a kompatibilitási lista tartalmazza.
 7. Az RS1221+ és RS1221RP+ eszközökhöz 3 éves korlátozott hardveres garancia jár, amely a 2 éves bővített garanciaszolgáltatást nyújtó, választható EW201 csomaggal 5 évre hosszabbítható meg.
Hozzászólás

  Hosszászólás küldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük