2021. január 28., Tajpej, Tajvan – A Synology Inc. bemutatta a RackStation legújabb generációját, amely remek kiegészítésként szolgál a vállalat rendkívül sikeres biztonsági mentési, virtualizációs tárolási, videomegfigyelési és távoli munkavégzési megoldásainak. Emellett a vállalat története során először bemutatta a nagy teljesítményű, nagyvállalati merevlemezeit, a HAT5300 sorozat, amelyet kifejezetten a Synology rendszerekhez terveztek. 

Új RackStation készülékek a felső kategóriás adattároláshoz

A 2U kialakítású, 12 lemezes RS3621RPxs és RS3621xs+ készülékeket, valamint a 3U kialakítású, 16 lemezes RS4021xs+ modellt a nagy teljesítményű, általános adattárolási megoldásokat kereső kis- és középvállalkozások számára hozták létre. A Synology legújabb eszközei megbízható platformot kínálnak az adatintenzív alkalmazásokhoz, például a nagy léptékű biztonsági mentésekhez, az iSCSI SAN tároláshoz, a helyszíni rendszereken futó együttműködési megoldásokhoz és videomegfigyelési rendszerekhez.

„Az xs és xs+ sorozatban olyan sokoldalú, nagy kapacitású termékeket találunk, amelyek kis- és középvállalkozási, valamint nagyvállalati környezetben egyaránt megállják a helyüket” – nyilatkozta Julien Chen, a Synology Inc. termékmenedzsere. 

„A beépített, redundáns tápellátásnak és az Intel® Xeon® processzoroknak köszönhetően ideális megoldást jelentenek a létfontosságú adatok kezelésére. Mindemellett használhatók akár nagy méretű videomegfigyelési rendszereként, vállalati fájlszerverekként, biztonsági mentési feladatokhoz, hatékonyságnövelő irodai szoftvercsomagok futtatására, valamint virtualizációs műveletek költséghatékony tárhelyeként is.” – tette hozzá Chen.​​​​​​​

Jelentős teljesítményjavulás

Mindhárom termék jóval nagyobb teljesítményt kínál az előző generációhoz képest.1 Az RS3621RPxs 68%-kal, az RS3621xs+ 50%-kal, míg az RS4021xs+ 21%-kal gyorsabb véletlenszerű IOPS teljesítményt kínál az elődjénél.2

Emellett az RS3621xs+ és az RS4021xs+ két beépített 10 GbE portot is tartalmaz, így további bővítés nélkül képesek a villámgyors átviteli sebesség biztosítására.

Egyedi igényekhez igazítható

Az új készülékek két PCIe Gen 3.0 8x bővítőhelyei lehetővé teszik a kompatibilis 10 GbE hálózati adapterekés/vagy NVMe SSD-gyorsítótárak beszerelését is.4 Az RS3621RPxs és az RS3621xs+ akár 36 lemezig, míg az RS4021xs+ akár 40 lemezig bővíthető ki az RX1217(RP) bővítőegységek és a hitelesített meghajtók segítségével.5

HAT5300 sorozatú HDD-k Synology rendszerekhez

A Synology HAT5300 típusú nagyvállalati SATA merevlemezek 16, 12 és 8 TB-os kivitelben kaphatók. Ezeket az tárolókat olyan cégeknek tervezték, amelyek számára fontos, hogy Synology rendszereik a lehető legnagyobb teljesítménnyel és maximális megbízhatósággal üzemeljenek.

A HAT5300 sorozatú HDD-k átfogó ellenőrzési folyamaton mennek keresztül, így garantáltan együttműködnek a Synology készülékeivel és a DiskStation Manager rendszerrel. A meghajtók létrehozásánál a vállalat arra koncentrált, hogy kiemelkedően stabil, nagy kapacitású tárhelyet kínáljanak adattároló rendszereikhez. A DSM segítségével ráadásul automatikusan telepíthetők a firmware frissítések is.

Létfontosságú rendszerekhez készült meghajtók

„A nagyvállalati szintű HAT5300 meghajtók ideálisak az vállalatok fenntartása szempontjából létfontosságú adatok tárolásához, ha a kapacitás mellett megbízhatóságra és költséghatékony teljesítményre is szükség van.” – nyilatkozta Peggy Weng, a Synology Inc. termékmenedzsere.

„A fejlesztés során több mint 300 000 órán át7 teszteltük a három termékváltozatot, így bátran kijelenthetjük, hogy a lehető legmagasabb fokú megbízhatóságot kínálják az ügyfeleinknek” – tette hozzá. „Tökéletesen optimalizált meghajtókat hoztunk létre, így ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy az új megoldások tökéletesen együttműködnek készülékeinkkel és a DSM-mel.”

Kategóriájában vezető teljesítmény

A HAT5300 meghajtók akár 274 MB/s folyamatos adatátviteli sebességre is képesek, a DSM-specifikus optimalizálásnak köszönhetően pedig hosszú távon akár 23%-kal jobb olvasási teljesítményt nyújtanak a nagy igénybevétellel járó, többfelhasználós környezetekben, mint egyéb más hasonló kategóriájú termékek.8

A DSM által támogatott automatikus firmware frissítéseknek köszönhetően a HAT5300 meghajtók mindig hozzáférnek a legújabb fejlesztésekhez, továbbá csökkentik a rendszergazdák feladatainak sorát.

A meghibásodásig eltelt átlagos idő (MTTF) 2,5 millió órás értéke, az 550 TB éves terhelési kapacitás, valamint a folyamatos gyorsítótár-írási technológia minimálisra csökkenti a tápellátás váratlan megszakításából eredő adatsérüléseket. A HAT5300 sorozatú meghajtók arra készültek, hogy a folyamatos igénybevétellel járó nagyvállalati környezetben is kiválóan teljesítsenek.

Vállalati megoldás

A Synology adattárolási megoldásaival és az Active Backup for Business alkalmazással hatékony védelmet nyújt a Windows és Linux rendszerű munkaállomások, a szerverek és fájlszerverek, valamint a VMware-ben és Hyper-V-ben futó virtuális gépek számára. A felhasználók a Microsoft 365 tartalmak biztonsági mentéséhez az Active Backup for Microsoft 365-öt, a Google Workspace fiókok mentéséhez pedig az Active Backup for G Suite-ot használhatják.

Telepítsd a Surveillance Station-t Synology NAS készülékedre, hogy saját videomegfigyelési, adattárolási és elemzési megoldáshoz juthass. Az RS3621xs+ és az RS4021xs+ segítségével akár 90 kamerás, az RS3621RPxs-sel pedig akár 75 kamerás megfigyelési rendszert alakíthatsz ki, amellyel hatékonyan megóvhatod fizikai vagyontárgyaidat.9

A Synology rendszerei hatékony, tanúsított iSCSI tárhelyeket biztosítanak a virtualizációs megoldásokhoz, például a VMware® vSphere™, a Microsoft® Hyper-V®, a Citrix® XenServer™ és az OpenStack Cinder rendszerekhez.

Világszerte számos cég használ Synology NAS eszközöket a távmunka hatékonyságának növelésére. A Synology Drive segítségével szinkronizálhatod és megoszthatod a fájlokat a különböző telephelyek között, a Synology Office pedig lehetővé teszi a dokumentumok, táblázatok és diák valós idejű, együttműködés-alapú szerkesztését. A Synology Chat egy privát rendszerben üzemeltethető, biztonságos üzenetküldő platformot nyújt a csapattagok közötti kommunikációhoz. 

Elérhetőség

A RackStation RS3621RPxs+, az RS3621xs+, az RS4021xs+ és a 8/12 TB HAT5300 sorozatú meghajtók már világszerte kaphatók a Synology viszonteladóinál.

 1. Az összehasonlítás alapja az előző generációs RS3617RPxs, RS3617xs+ és RS4017xs+.
 2. 4K iSCSI véletlenszerű olvasási IOPS 10 GbE összesített hálózati kapcsolat használatával. A teljesítménymutatókat a Synology laborjában, optimalizált hálózati körülmények és konfiguráció mellett értük el. Eltérő környezetekben a valós teljesítmény eltérhet. A teszt során használt beállításokkal kapcsolatos további információkért látogass el a Synology teljesítménnyel foglalkozó oldalára.
 3. Kompatibilis hálózati adapterek: E10G17-F2, E10G18-T2, E10G18-T1. A kompatibilis eszközök naprakész listájáért lásd a kompatibilitási listát.
 4. Az NVMe SSD gyorsítótár kialakításához SNV3500 NVMe SSD-vel szerelt Synology M2D20 vagy E10M20-T1 SSD gyorsítótár-adapter szükséges.
 5. LFF (3,5 hüvelykes) és SFF (2,5 hüvelykes) SATA meghajtókat támogat. A meghajtók kompatibilitásával kapcsolatban lásd a Synology kompatibilitási listáját. Az RS3617RPxs+, az RS3617xs+ és az RS4017xs+ kapacitása külön megvásárolható, két Synology RX1217(RP) bővítőegységgel növelhető.
 6. Két 12 lemezes Synology RX1217(RP) bővítőegységgel.
 7. A HAT5300-8TB, HAT5300-12TB és HAT5300-16TB meghajtókra vonatkozóan 300 000 órás merevlemezteszteket hajtottak végre Synology eszközökkel a meghajtók és a Synology eszközök közötti maximális kompatibilitás biztosítása érdekében.
 8. A teljesítménytesztet a Synology SA3600 eszközön 12 meghajtó használatával hajtotta végre, RAID 5 konfigurációban az IOMeter (64 KB-os blokkok) segítségével, az összehasonlításhoz hasonló kategóriájú (nagyvállalati) meghajtókat használtunk. Az eredmények tájékoztató jellegűek. A tényleges teljesítmény a munkaterheléstől, a tesztelési módszertől, valamint az eszközök és a szoftverek konfigurációjától függően eltérő lehet.
 9. A Surveillance Station szolgáltatás két ingyenes kameralicencet tartalmaz. További kamerák és eszközök csatlakoztatásához további kiegészítő licencek szükségesek.
Hozzászólás

  Hosszászólás küldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük