Sub-heading


2021. július 14., Tajpej, Tajvan – A Synology bejelentette az új, HAS5300 sorozatú 3,5 hüvelykes SAS merevlemezeit, amelyek megfelelnek a nagyvállalati környezetekben a nagy kapacitású, nagy teljesítményű és rugalmas adattároló rendszerek iránti növekvő igényeknek.

A 16, 12 és 8 TB tárolókapacitással elérhető HAS5300 meghajtók a Synology nagyvállalati szintű merevlemezeinek választékát bővítik ki a HAT5300 sorozatú SATA meghajtók januári megjelenését követően. Az új meghajtók ideális megoldást jelentenek a Synology nagy teljesítményű és kiválóan bővíthető SA vagy UC sorozatú tárolási megoldásaihoz.

Nagy teljesítmény a kritikus feladatok elvégzéséhez

Az akár 550 TB-os éves terhelési kapacitás1 és a meghibásodásig eltelt átlagos idő (MTTF) 2,5 millió órás értéke alapján a HAS5300 SAS meghajtók konzisztens és kategóriaelső teljesítmény biztosítására készültek nagy adatforgalmú környezetek számára. A gyorsítótár-írási technológia folyamatossága további segítséget nyújt az adatintegritás biztosításában az üzletmenet szempontjából kulcsfontosságú alkalmazásoknál.

A SAS protokoll előnyeinek kihasználásával, a Synology HAS5300 meghajtók lehetővé teszik a felhasználóknak az akár 180 meghajtóra történő kibővítést a nagy teljesítményű Synology SA sorozaton, illetve az iSCSI rendszer lehető legnagyobb rendelkezésre állásának elérését dual controlleres beállítással az UC3200 aktív-aktív IP SAN megoldáson. A meghajtók mindemellett a gyors adatátvitelt is támogatják a nagy adatforgalmú konfigurációkban.

„A meghajtók akár 274 MB/s folyamatos adatátviteli sebességre képesek2, így ideális választást nyújtanak a maximális teljesítményt és megbízhatóságot igénylő nagyvállalatok számára.” – nyilatkozta Peggy Weng, a Synology Inc. termékmenedzsere, majd hozzátette: „Legyen szó nagy méretű videómegfigyelési rendszerekről, multimédiás utómunkálatokról vagy más, teljesítményigényes feladatok elvégzéséről, a HAS5300 meghajtók egyenletesen kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.”

A Synology rendszereihez tervezveve

A három eltérő kapacitású meghajtó Synology rendszerekben végrehajtott 200 000 órás kompatibilitási és terhelési tesztelése3 garantálja, hogy a HAS5300 sorozatú meghajtók páratlan megbízhatóságot és integrációt nyújtsanak a Synology rendszereihez, így a felhasználók alaposan ellenőrzött és megbízható tárolási megoldásokat alakíthatnak ki.

A fejlesztés során a HAS5300 sorozatot a Synology rendszereivel való legjobb kompatibilitásra és teljesítmény biztosítására optimalizálták, mindemellett pedig  a RAID újraépítési teljesítménye is jelentősen javult.

„Az egyéni firmware és a Synology hardverekkel történő optimalizálás 27%-kal rövidebb RAID-újraépítési időt eredményezett a HAS5300 meghajtókat tartalmazó rendszereknél a piacon elérhető hasonló kategóriájú meghajtókhoz képest4, ami jelentősen lerövidíti a tömbök csökkentett állapotban töltött idejét és elősegíti az ügyfelek rendszereinek tartós rendelkezésre állását.” – tette hozzá Peggy Weng.

A HAS5300 meghajtók firmware frissítései a Synology DiskStation Manager (DSM) operációs rendszer frissítéseivel együtt érkeznek, így az IT-részlegnek kevesebbet kell karbantartással foglalkoznia, a rendszeren pedig mindig a legfrissebb szoftver futhat. A HAS5300 sorozatú adattárolókhoz a Synology 5 éves korlátozott garanciát biztosít.

Elérhetőség

A 16 TB-os, 12 TB-os és 8 TB-os HAS5300 meghajtók már világszerte megvásárolhatók a Synology viszonteladóinál.​​​​​​​

HAS5300-8THAS5300-12THAS5300-16T
InterfészSAS (3,5 hüvelykes)
Kapacitás58 TB12 TB16 TB
KategóriaNagyvállalati
Gyorsítótárpuffer256 MiB512 MiB
Meghibásodásig eltelt átlagos idő (MTTF)62 500 000 óra
Maximális fenntartható átviteli sebesség230 MiB/s242 MiB/s262 MiB/s
Garancia75 éves korlátozott garancia
A részletes műszaki adatokat a HAS5300 adatlapja tartalmazza
 1. A munkaterhelést a futtató rendszer parancsai által írt, olvasott vagy ellenőrzött adatok mennyisége határozza meg.
 2. A HAS5300-16T meghajtók maximális fenntartható adatátviteli sebessége.
 3. A HAS5300-8T, HAS5300-12T és HAS5300-16T meghajtókra vonatkozóan 200 000 órát meghaladó merevlemezteszteket hajtottak végre Synology eszközökkel a meghajtók és a Synology eszközök közötti maximális kompatibilitás biztosítása érdekében.
 4. A teljesítménytesztet a Synology az SA3600 készüléken 12 meghajtó használatával hajtotta végre RAID 5 konfigurációban és Btrfs fájlrendszer használatával, az összehasonlításhoz hasonló kapacitású (12 TB) és kategóriájú (nagyvállalati) meghajtókat használtak. Az eredmények tájékoztató jellegűek. A tényleges teljesítmény a munkaterheléstől, a tesztelési módszertől, valamint az eszközök és a szoftverek konfigurációjától függően eltérő lehet.
 5. Kapacitás meghatározása: A merevlemezek definíciója szerint 1 terabájt (TB) egyenlő 1 000 000 000 000 bájttal. A számítógépes operációs rendszerek azonban 2 hatványaiként adják meg a tárolókapacitást, így 1 GB = 230 = 1 073 741 824 bájt, ezért a megjelenített kapacitás kisebb lesz. Az elérhető tárhelykapacitás a fájlmérettől, a formázástól, a beállításoktól, a szoftvertől és az operációs rendszertől függően változhat. A formázás utáni tényleges kapacitás eltérő lehet.
 6. A meghibásodásig eltelt átlagos idő (MTTF) nem jelent garanciát, illetve nem meghatározó a termék élettartamára vonatkozó becslések szempontjából. Ez egy nagy számú termékek átlaga alapján meghatározott statisztikai érték, amely nem feltétlenül ad pontos képet az eszköz tényleges működési állapotáról. A termék tényleges üzemelési élettartama eltérhet a meghibásodásig eltelt átlagos időtől.
 7. A jótállási idő kezdete a vásárlási nyugtán feltüntetett vásárlási dátum. További tudnivalók a korlátozott termékgaranciáról.
Hozzászólás

  Hosszászólás küldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük