Támogatást kínál az automatikus WORM végrehajtáshoz, a virtuális gépek élő migrációjához, a Wi-Fi WPA2 Enterprise-hoz és a QuFirewall-hoz


2020. november 16., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) kiadta a QuTS hero h4.5.1 NAS operációs rendszert. A számos fejlesztéssel és javítással rendelkező QuTS hero h4.5.1 támogatja a WORM (egyszeri írás, többszöri olvasás) automatikus végrehajtását, a virtuális gépek élő migrációját, a Wi-Fi WPA2 Enterprise-t, az Azure Active Directory Domain szolgáltatásokat (Azure AD DS), a QuLog Center-t a központosított naplókezeléshez, valamint a QuFirewall-t a hálózati védelem fokozása érdekében.

A QNAP új „QuTS hero” operációs rendszere a 128 bites ZFS fájlrendszert használja, amely az adatok integritására összpontosít, így tökéletes megoldást jelent az üzleti adatok tárolásához és az adatvédelem növeléséhez. A QuTS hero továbbá támogatja az App Centert is a NAS alkalmazáspotenciáljának bővítéséhez. A QuTS hero h4.5.1 legfontosabb jellemzői a következők:

 • Automatikus WORM végrehajtás
  A WORM a mentett adatok módosításának megakadályozására szolgál. A WORM megosztott mappákban az adatok csak írhatók, és nem törölhetők vagy módosíthatók az adatok integritásának megőrzése érdekében.
 • Élő VM migráció
  Amikor a NAS szoftvere/hardvere frissítésre és karbantartásra szorul, a felhasználók áthelyezhetik az éppen futó virtuális gépeket a különböző NAS-ok között, anélkül, hogy az befolyásolná a virtuális gépek elérhetőségét, ezzel rugalmasságot és hatékonyságot biztosítva a VM alkalmazások számára.
 • WPA2 Enterprise
  A WPA2 Enterprise vállalati szintű biztonságot nyújt az üzleti hálózatok számára, beleértve a tanúsítvány alapú hitelesítést, a titkosítási kulcsot és a továbbfejlesztett titkosítást/visszafejtést.
 • Add hozzá QNAP NAS-od az Azure AD DS-hez
  A QuTS hero NAS Azure AD DS-be történő hozzáadásával a rendszergazdáknak nem kell törődnie a tartományvezérlő helyi telepítésével és kezelésével, továbbá nagyobb hatékonyságot kínál a felhasználói fiókok és a NAS engedélyeinek kezelésében.
 • QuLog Center
  Grafikus statisztikai adatokat kínál a hiba/figyelmeztető eseményekről és a hozzáférési kérelmekről, ezzel segítve a lehetséges rendszerkockázatok figyelemmel kísérését és a gyors reagálást. Több QNAP NAS-ból származó naplófájlok továbbíthatók egyetlen meghatározott NAS-ra a hatékony központi kezelés érdekében.
 • QuFirewall a hálózat biztonságáért
  Támogatja az IPv6-ot, a tűzfal hozzáférési listákat és a GeoIP szűrést, amely segítségével korlátozhatod földrajzi helyek alapján hozzáférést a nagyobb hálózati biztonság érdekében.

A QuTS hero további jellemzői:

 • A fő memória olvasási gyorsítótár (L1 ARC), az SSD másodszintű olvasási gyorsítótár (L2 ARC) és a szinkronizált műveletek vérgehajtásához használt ZFS Intent Log (ZIL), valamint az áramkimaradás elleni védelem egyaránt támogatott a teljesítmény és a biztonság fokozása érdekében.
 • Akár 1 petabájt tárolási kapacitás támogatása az egyes megosztott mappákhoz.
 • Támogatja az általános RAID konfigurációkat és a ZFS RAID (RAID Z) natív kezelését, valamint a rugalmas tárolókészlet architektúrákat. A RAID hármas-paritás ellenőrzés és hármas-tükrözés magas-szintű adatvédelemet biztosít.
 • A blokk-alapú beágyazott adat deduplikáció, a tömörítés és a sűrítés csökkenti a fájlok méretét a tárolási kapacitás megőrzése, a teljesítmény optimalizálása és az SSD élettartamának javítása érdekében.
 • Az AES-NI hardveres gyorsítás növeli az adataláírás és a titkosítás/visszafejtés hatékonyságát SMB 3 használata esetén.
 • Támogatja a Fibre Channel (FC) SAN-t a QNAP 16Gb/32Gb FC kártyák segítségével, így ideális megoldást jelent az utómunkás adatok tároláshoz.
 • Telepíts különféle alkalmazásokat az App Centerből a virtuális gépek és a konténeres tárolók engedélyezéséhez, a helyi/távoli/felhő biztonsági mentések végrehajtásához, a felhőalapú átjárók létrehozásához és egyéb más lehetőségek eléréséhez.

Tudjon meg többet a QuTS hero tulajdonságairól és a támogatott NAS modellekről a https://www.qnap.com/quts-hero/ oldalon.
A QuTS hero h4.5.1 már elérhető a Download Center-ből.
A specifikációk előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak.

Hozzászólás

  Hosszászólás küldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük