Új generációs WiFi 6 és 10 GbE kétportos SD-WAN router Qualcomm IPQ8072A processzorral


2020. november 6., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, a hálózatépítés és a tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a QHora-301W-t , egy szoftveresen definiált, nagy kiterjedésű hálózati (SD-WAN) routert, WiFi 6 támogatással és dupla 10 GbE porttal. Ez a következő generációs router nemcsak a távoli, több helyszínes VPN-t és teljes kapcsolódást valósítja meg, hanem a QuWAN Cloud Orchestrator topológiát is támogatja, valamint továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásokat is nyújt, ezzel rugalmas, megbízható és nagy hatékonyságú hálózati struktúrát kínálva a távmunkát végző, több-helyszínes vállalkozások számára.

A vállalati szintű, négymagos, 2,2 GHz-es Qualcomm processzorral és az 1 GB RAM-mal a QHora-301W nagy teljesítményű WiFi 6 (802.11ax) és 2,4 GHz/5 GHz dual-band vezeték nélküli adatátvitelt biztosít. A nyolc antennával és a MU-MIMO technológiával rendelkező QHora-301W, tökéletes vezeték nélküli szórásterületet biztosít a WiFi lefedettség fokozása érdekében és akár a 3600 Mbps átviteli sebességet is lehetővé teszi több WiFi eszköz egyidejű használatához. A két 10 GbE porttal és négy gigabites porttal rendelkező QHora-301W rugalmas WAN/LAN konfigurációkat kínál az optimalizált hálózat kialakításához, emellett nagy sebességű LAN kapcsolatot, egyszerűsített több-helyszínes fájlátvitelt és automatikus mesh VPN-t is biztosít. Továbbá a QHora-301W lehetővé teszi az összekapcsolt Mesh VPN topológiát a QuWAN segítségével (QNAP SD-WAN technológiája), létrehozva ezzel egy megbízható hálózati infrastruktúrát a digitális fájlátvitelhez, a sávszélesség rangsoroláshoz*, az automatikus WAN-feladatátvételhez és a központosított felhőmenedzsmenthez.

A QHora-301W fokozza a biztonságot a vállalati VPN és az edge csatlakozások között a távoli munkavégzés egyszerűsítéséhez. A vállalati szintű VAP (Virtual AP) segítségével a rendszergazdák akár hat exkluzív SSID-csoportot is beállíthatnak a különböző részlegekhez vagy alkalmazás szolgáltatásokhoz. A WiFi titkosítás biztosítja, hogy a felhasználók a legnagyobb biztonság mellett élvezhessék a nagy sebességű vezeték nélküli kapcsolatot. A további funkciók segítségével (beleértve a tűzfalakat, a port-átirányítást és a hozzáférés vezérlését) hatékonyan szűrheted és blokkolhatod a nem megbízható kapcsolatokat és a bejelentkezési kísérleteket. Az SD-WAN emellett IPsec titkosítású VPN-nel, Deep Packet Inspection-nel és L7 tűzfallal* is rendelkezik a VPN hálózat biztonságának megőrzéséhez.

„A sávszélesség-igényes alkalmazások terjedése és a távmunkára való áttérés új eszközöket igényel a WiFi 6 és 10 GbE kapcsolatok biztosításához.” – nyilatkozta Judy Chen, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A QHora-301W ötvözi az áttörő sebességet a WiFi titkosítással, a tűzfalakkal és a QuWAN SD-WAN technológiával, amelyek együttesen biztonságos hálózati környezetet kínálnak az érzékeny fájlok eléréséhez.”

A modern informatikai környezetekhez készített QHora-301W egyaránt telepíthető otthonokba és irodákba, valamint a VESA tartókonzolokkal is kompatibilis. A ventilátor nélküli hűtés és az alacsony zajszintű kialakítás hűvös, stabil és csendes működést biztosít még nagy terhelés esetén is.

Megjegyzés: A QHora 2021 első negyedévétől fogja támogatni a QuWAN hálózati sávszélességének rangsorolását és az L7 tűzfal funkciókat.

Fő specifikációk

  • QHora-301W: Qualcomm négymagos 2,2 GHz-es IPQ8072A processzor, 1 GB RAM; 8 rejtett 5dBi antenna; 2 x 10 GbE RJ45 port (10 G/ 5 G/ 2,5 G/ 1 G/ 100 M), 4 x 1 GbE RJ45 port (1G/ 100M/ 10M); Támogatja a dual-band (2,4 GHz/ 5 GHz) WiFi 6-ot (IEEE 802.11ax és 802.11a/b/g/n/ac), MU-MIMO, OFDMA; Protokoll alapú tűzfal, Port-átirányítás, VPN és belépés-ellenőrzés.

A QHora-301W már világszerte elérhető. A router bemutató videóját az alábbi linken megtekintheted:

Ha többet szeretnél megtudni a QNAP termékeiről és a hivatalos kereskedelmi csatornákról, látogass el a www.qnap.com oldalra.

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük