Akár 96 Gbps sebességgel és 4,6 PB nyers kapacitással is elérhető


2020. december 4., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, hálózati és tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta az új TL SAS bővítőegységeit, beleértve a 12-lemezes TL-R1220Sep-RP és a 16-lemezes TL-R1620Sep-RP modelleket, amelyek rugalmas tárhelybővítést kínálnak a QTS/QuTS hero NAS-ok számára. A TL SAS JBOD támogatja az SAS 12 Gbps átvitelt, akár 96 Gbps átviteli sebességet biztosít, mindemellett pedig támogatja a Broadcom® SAS DataBolt sávszélesség optimalizálást és a multipath routing technikát. Akár 16 JBOD is összekapcsolható a 4,6 PB-os nyers kapacitás eléréséhez, ezzel egy nagy- teljesítményű és kapacitású bővítési megoldást kínálva a hatalmas tárhelyet kereső vállalatoknak.

A TL SAS JBOD-ot egy SAS35x28R/SAS35x36R SAS bővítő chip működteti, emellett négy széles porttal rendelkezik, amelyek mindegyike négy 12 Gbps SAS sávot tartalmaz. A két széles port link aggregációval való összekapcsolásával akár 96 Gb/s-os átviteli sebességet is el lehet érni. A Broadcom® SAS DataBolt™ sávszélesség-optimalizálási technológiáját használó TL SAS JBOD egy intelligens adatpufferrel is rendelkezik az adatátvitelhez, hogy a meghajtók sebessége képes legyen hozzáigazodni a fő NAS-hoz, így a felhasználók kamatoztathatják a 12 Gb/s SAS átvitel előnyeit a meglévő 6 Gb/s infrastruktúrájukon. Amennyiben a fő NAS támogatja a multipath routing technológiát, akkor magasabb rendelkezésre állást lehet elérni. Ha az egyik útvonal meghibásodik, akkor egy másik átviteli út is használható az adatok elérése és a rendszer folyamatos működésének fenntartása érdekében.

„A meglévő REXP bővítőegységekhez képest a TL SAS JBOD nagyobb teljesítményt nyújt, emellett megduplázza az adatátviteli sebességet is. Továbbá akár tizenhat JBOD is összekapcsolható, amelyekkel együttesen elérhető az akár 4,6 PB nyers kapacitás. A Storage & Snapshot Manager alkalmazással a felhasználók könnyedén konfigurálhatják és kezelhetik a TL SAS JBOD beállításait a fő NAS-on – beleértve a RAID csoportokat és pillanatképeket is – az adatok megerősítésének és az integritásuk biztosításának érdekében.” – nyilatkozta David Tsao, a QNAP termékmenedzsere.

A rövid mélységű kialakításának köszönhetően a TL SAS JBOD alkalmas az univerzális telepítésre. A nagy sebességű, mini SAS HD kábelek segítségével akár tizenhat bővítőház is összekapcsolható a nagy kapacitás, valamint a virtualizációs alkalmazások, a biztonsági felvételek, a Big Data és a 4K/8K multimédiás fájlok támogatásához. A TL SAS JBOD lehetővé teszi a nagy méretű fájlok átvitelének gyorsítását is: miután a fájlok áthelyezésre kerültek a fő NAS-ról a TL SAS JBOD-ra, azokat el lehet távolítani a fő rendszerről és a bővítőegységet egy másik NAS-hoz is lehet csatlakoztatni, hogy az adatokat a hálózati teljesítmény romlása nélkül lehessen továbbítani.

Minimális követelmények

QNAP NAS: A QNAP NAS-on legalább QTS 4.5.1/QuTS hero h4.5.1 (vagy újabb) rendszer futtatása, valamint egy PCIe SAS bővítőkártya használata szükséges.
Windows Server: 2021 első negyedévében kerül fel a támogatott rendszerek listájára.

Legfőbb tulajdonságok

  • TL-R1220Sep-RP:2U, 12 meghajtórekesz, SAS35x28R SAS bővítő chip, 550 W redundáns PSU
  • TL-R1620Sep-RP:3U, 16 meghajtórekesz, SAS35x36R SAS bővítő chip, 300 W redundáns PSU

Rackmount kialakítás; gyorsan cserélhető 3,5 hüvelykes/2,5 hüvelykes SAS/SATA 12 Gbps/6 Gbps merevlemezek vagy SSD-k; négy 12 GB/s SAS 3.0 (x4 sáv) SFF-8644 port

Elérhetőség

Az új TL SAS JBOD már elérhető. További termékinformációért látogass el a www.qnap.com oldalra.

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük