A QuTS hero h5.0 frissített kernellel és továbbfejlesztett biztonsággal rendelkezik, továbbá támogatja az azonnali klónozást is


2021. november 22., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) bejelentette a QuTS hero h5.0 operációs rendszer hivatalos megjelenését, amely a ZFS-alapú NAS-ok vezérlőrendszerének legújabb változata. A frissített Linux kernellel (5.10), a továbbfejlesztett biztonsággal, a WireGuard VPN támogatással, az azonnali pillanatkép klónozással és az ingyenes exFAT támogatással rendelkező QNAP QuTS hero NAS rendszerek kivételes megoldásokat kínálnak az adatok tárolására/mentésére, virtualizációjára vagy az együttműködéses médiaszerkesztésre.

„Az adatbiztonság garantálása a QNAP elsődleges prioritása, ezért frissítettük a QuTS hero kerneljét a NAS biztonságának és megbízhatóságának növelése érdekében.” – nyilatkozta Sam Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A QuTS hero h5.0 az általános teljesítményt is optimalizálja, hogy megfeleljen a nagyobb és összetett üzleti munkafolyamatok igényeinek.”

A QuTS hero h5.0 legfontosabb alkalmazásai és funkciói:

 • Megnövelt biztonság:
  Támogatja a TLS 1.3-at, automatikusan frissíti az operációs rendszert és az alkalmazásokat, valamint SSH kulcsokat biztosít a hitelesítéshez a NAS elérési biztonságának növelése érdekében.
 • WireGuard VPN támogatás:
  Az új QVPN 3.0 integrálja a megbízható WireGuard VPN-t, amely egy könnyen használható felületet biztosít a felhasználók számára az egyszerű beállítás és a biztonságos kapcsolat érdekében.
 • Dedikált ZIL – SLOG:
  A ZIL és az olvasási gyorsítótár (L2ARC) adatainak különböző SSD-ken történő tárolása – az olvasási és írási munkaterhelések külön-külön történő feldolgozása érdekében – javítja a rendszer általános teljesítményét, valamint az SSD-k kihasználtságát és élettartamát, amely különösen előnyös a flash tárhelyekbe történő beruházások optimalizálása során.
 • Azonnali klónozás:
  A pillanatképek másodlagos NAS-ra történő azonnali klónozása segíti a másolási adatok kezelését és az adatok elemzését anélkül, hogy zavarná az elsődleges adatok, valamint a fő szerver futó műveleteit.
 • Ingyenes exFAT támogatás:
  Az exFAT egy fájlrendszer, amely támogatja a 16 EB méretű fájlokat, emellett kifejezetten a flash tárolásra lett optimalizálva (például SD kártyák és USB eszközök) – ezáltal felgyorsítja a nagy méretű médiafájlok átvitelét és megosztását.
 • DA Drive Analyzer AI-alapú diagnosztikával:
  A DA Drive Analyzer az ULINK felhőalapú mesterséges intelligenciája segítségével előre jelezheti a meghajtók várható élettartamát, ezzel segítve a felhasználókat a meghajtók cseréjének előzetes tervezésében, hogy elkerülhessék a szerverek váratlan leállását és az adatvesztést.
 • Továbbfejlesztett képfelismerés az Edge TPU-val:
  Az Edge TPU és a QNAP AI Core (AI-alapú motor a képfelismeréshez) kihasználásával a QuMagie gyorsabb arc- és tárgyfelismerést képes végrehajtani, míg a QVR Face gyorsabb valós idejű videóelemzésre képes az azonnali arcfelismerés érdekében.

További információért a QuTS hero h5.0-ról, kérjük látogass el a https://www.qnap.com/quts-hero/ oldalra.
A QuTS hero h5.0 már elérhető a Letöltési központban.
Megjegyzés: A funkciók változhatnak, továbbá előfordulhat, hogy egyes funkciók nem állnak rendelkezésre mindegyik QNAP terméknél.

Hozzászólás

  Hosszászólás küldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük