Az iparág első DOCSIS 3.1 modeme WiFi 6 mesh hálózati topológiával kombinálva, amely gyors multi-gigabites internetet biztosít az egész otthonodban


2020. november 12., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), az intelligens otthonokat és kisvállalkozásokat működtető mesh WiFi hálózati rendszerek vezető gyártója bemutatta az iparág első WiFi 6 mesh rendszerét beépített multi-gigabites modemmel – Orbi™ WiFi 6 Tri-band mesh rendszer beépített DOCSIS®3.1 modemmel (CBK752). Az új Orbi mesh rendszert úgy tervezték, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa vezetékes internetelérés és WiFi sebesség tekintetében is.​​​​​​​

A Data Over Cable Service Interface Service Interface Specification (DOCSIS) 3.1 a legújabb technológiai szabvány, amely széleskörű terjedésnek indult az internetszolgáltatók körében a gigabites és a nagyobb internetsebesség biztosításása érdekében. Ez a meglévő infrastruktúrát használja, miközben támogatja a nagyobb gigabites sebességet, így lehetővé teszi az internetszolgáltatók számára a gyorsabb bevezetést, hogy több ügyfél számára is elérhetővé tegyék a több gigabites internetkapcsolat támogatását. Az új NETGEAR Orbi WiFi 6 a beépített modemmel lehetővé teszi a háztartásoknak, hogy a legújabb technológiáknak köszönhetően élvezzék a legfejlettebb szélessávú internetsebesség és a nagy teljesítményű WiFi előnyeit.

A DOCSIS 3.1 csökkenti a hálózati késleltetést a 4K/8K videó streaming és a videókonferenciák minőségének javítása-, valamint a jobb játékélmény fokozása érdekében. A technológiát úgy tervezték, hogy az internethasználat terhelésének csúcsidején is optimális kapcsolatot biztosítson. Az új Orbi WiFi 6 mesh rendszer a DOCSIS 3.1 modemmel a leggyorsabb sebességet nyújtja, kábeles képességei pedig a jövőben is bővülni fognak. Ezzel az új modemmel és WiFi 6 mesh rendszerrel a felhasználók garantáltan megtapasztalhatják az internet és a WiFi hálózat javított teljesítményének előnyeit, továbbá a modemek kölcsönzési díját is megtakaríthatják.

A WiFi 6 (802.11ax) a WiFi technológia következő generációja, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy nagyobb kapacitást biztosítson a számos csatlakoztatott készülékkel és intelligens eszközzel rendelkező modern háztartások számára, amelyek használatához folyamatos felhőkapcsolatra van szükség. A továbbfejlesztett WiFi biztosítja a háztartások számára a megfelelő sávszélességet a nagy felbontású videók több eszközre történő streamelésére és csökkenti az otthoni hálózat terheltségét. Az új, beépített DOCSIS 3.1 modemmel rendelkező Orbi WiFi 6 mesh rendszer segíti, hogy a távoktatás, az online gyakorlati órák, az online játékok, a videókonferenciák és az online videók közvetítése zavartalanul működhessenek. A 8 adatfolyamos, WiFi 6 mesh rendszer külön dedikált, 5 Ghz-es csatornával is rendelkezik a router és a szatellitek közötti kapcsolat fenntartásához, amely csökkenti a hálózati terhelést és gyorsabb internetezési élményt kínál minden csatlakoztatott eszközön.

„2016 óta a NETGEAR a vezető márka a mesh kategóriában az Orbi Tri-Band Mesh WiFi rendszernek köszönhetően. Most, a vezető DOCSIS 3.1 modem technológiával és a fejlett WiFi 6 mesh topológia kombinációjával a kábeles szolgáltatások előfizetői megtapasztalhatják a szélessávú internetezés új világát.”- nyilatkozta David Henry, a NETGEAR otthoni csatlakoztatott termékeinek alelnöke. „A beépített DOCSIS 3.1 modemmel rendelkező Orbi WiFi 6 mesh rendszer felkészíti a háztartásokat a következő generációs internetezésre, amely egyaránt alkalmas az otthoni munkavégzésre és az online oktatásra.”

Az egyszerű beállítást és a hálózatkezelést az iOS-re és Android-ra is elérhető Orbi mobilalkalmazás teszi lehetővé. Az alkalmazásból egyszerűen engedélyezheted a vendéghálózatot, megtekintheted a csatlakoztatott eszközök listája és akár hálózati sebességtesztet is indíthatsz.

A megnövekedett online tevékenység korszakában az otthoni hálózat védelméről a Bitdefender-rel közösen készített NETGEAR Armor™ gondoskodik. A díjnyertes kiberbiztonsággal rendelkező Orbi Mesh WiFi rendszer így ideális megoldást jelent az otthoni csatlakoztatott eszközök védelméhez a vírusok, a rosszindulatú programok, az ellopott jelszavak, a személyes adatok eltulajdonítása és a hacker támadások ellen. A NETGEAR Armor 30 napos ingyenes próbaidőszakot biztosít. A próbaidőszak végét követően az éves előfizetés meghosszabbítása szükséges az összes csatlakoztatott eszköz védelme érdekében.

Elérhetőség:

A beépített DOCSIS 3.1 kábelmodemesNETGEAR Orbi™ Tri-band WiFi 6 mesh rendszer (CBK752) – amely egy routert és egy szatellitet is tartalmaz – már elérhető a NETGEAR.com oldalon 599,99 USD ajánlott fogyasztói áron. Az önálló Orbi Mesh modem és router (CBR750) külön is megvásárolható 449,99 USD ajánlott fogyasztói áron. További szatellitek (RBS750) 279,99 USD áron kaphatók.

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük