Az új Nighthawk router támogatja az új 6 Ghz-es frekvenciát, amely exkluzív sávot kínál gyorsabb internetforgalom biztosításához


2021. január 15., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), az otthoni és irodai hálózati termékek vezető gyártója a virtuális CES 2021 eseményen bejelentette a világ első univerzális WiFi 6E routerét, a Nighthawk® RAXE500 tri-band WiFi routert. Az akár 10,8 Gbps sebességű WiFi élményt nyújtó Nighthawk router lehetővé teszi az új 6 GHz-es frekvenciasáv használatát, így interferencia és torlódás nélkül élvezheted a zökkenőmentes internethasználatot.

Az otthoni munkavégzés, tanulás és videó streaming nagyobb kihívást jelentenek az otthoni hálózatok számára. A csatlakozott, modern háztartásokban található eszközök folyamatosan küzdenek a sávszélességért egyetlen, zsúfolt WiFi hálózaton. A WiFi 6E úgy oldja meg az adatforgalmi problémákat, hogy feloldja az eddig korábban nem elérhető 6 GHz-es WiFi frekvencia használatát, amely a nagyobb sebesség és megbízhatóság mellett kibővíti az egyszerre csatlakoztatható eszközök számát is. A WiFi 6E bevezetéséig a WiFi routerek csak a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávokat tudták használni. Az új 6 GHz-es sáv drámai módon növeli meg a hálózatok kapacitását több eszköz támogatására.

„A WiFi elterjedésével és a WiFi 4, 5 és 6 szabványok megjelenésével az elmúlt évtizedekben a 2,4 Ghz-es majd az 5 Ghz-es sávra esett a fókusz.” – nyilatkozta Phil Solis, az IDC kutatási igazgatója. „Mivel a szabályozó testületek világszerte engedélyezték a 6 GHz-es sáv használatát, a WiFi 6E hálózatok lehetővé teszik az eszközök számára a nagyobb mozgásteret, így az új sáv több hálózat egyidejű működése mellett is gyors, stabil és alacsony késleltetésű marad.”

A CES 2021 innovációs kitüntetéssel díjazott Nighthawk RAXE500 tri-band WiFi router célja a lehető leggyorsabb WiFi sebesség biztosítása nagyobb kapacitás, alacsonyabb késleltetés és a legújabb WPA3 biztonsági protokoll támogatása mellett. A csúcstechnológiás NETGEAR WiFi 6E router tovább bővíti a WiFi képességeit, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson a távoktatás, a videókonferenciák, valamint a 4K/8K videó streaming során. Az új 6 GHz-es sáv segítségével a Nighthawk nagy teljesítményű router gyorsabb sebességet, zavartalanabb streaminget, kisebb interferenciát és alacsonyabb késleltetést biztosít az eszközök és a WiFi-igényes alkalmazások számára az átfogó, fokozott élmény érdekében.

„A NETGEAR-nél elkötelezettek vagyunk amellett, hogy csúcstechnológiás termékeket biztosítsunk a felhasználók számára, amellyel hatékonyabban tudnak dolgozni, tanulni, streamelni és játszani a modern világban.” – nyilatkozta David Henry, a NETGEAR csatlakoztatott otthoni termékeinek alelnöke. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Fogyasztói Technológiai Szövetség ismét elismerte elkötelezettségünket az iparág első univerzális WiFi 6E routerének bevezetésével. A Nighthawk RAXE500 tri-band WiFi router kihasználja az új 6 GHz-es csatornája által nyújtott lehetőségeket, amely olyan mértékű sebesség- és kapacitásnövekedést eredményez, amelyet eddig még soha nem lehetett tapasztalni.”

Műszaki adatok:

 • Új 6 GHz-es sáv – akár 200%-kal hozzáférhetőbb, mint a dual-band WiFi esetén (5 GHz és 2,4 GHz).
 • Rendkívül alacsony késleltetés – A kevesebb 6 Ghz-es sávra csatlakozó eszköz alacsonyabb késleltetést nyújt a játékokhoz és más folyamatokhoz.
 • Több nagy sávszélességű WiFi csatorna – villámgyors sebesség és kevesebb interferencia a háromszor gyorsabb, 160 MHz-es WiFi csatornákkal.
 • 12 adatfolyamos tri-band WiFi – Négy 6 GHz-es, négy 5 GHz-es és négy 2,4 GHz-es adatfolyam egyenlően elosztott sávszélességet kínál minden WiFi eszköz számára kevesebb hálózati forgalommal.
 • WiFi 6E-re optimalizált, erőteljes processzor – Ideális a gigabites internetsebességhez. A 64 bites, 1,8 GHz-es, négymagos processzor zavartalan 4K/8K UHD streaminget és játékélményt kínál.
 • Multigigabites 2,5 G Ethernet port – 2,5-ször gyorsabb az általános gigabites Ethernet csatlakozásnál. LAN és internet kapcsolathoz is használható.
 • Öt (5) gigabites Ethernet-port – Több vezetékes eszközt csatlakoztathatsz a fájlok gyorsabb átviteléhez és a megszakítás nélküli kapcsolat létrehozásához. Támogatja két gigabites LAN port és a két gigabit WAN port egyidejű használatának egyesítését (konfigurálható).
 • Előre optimalizált antennák – bontsd ki és használd a routert, nincs szükség külön antenna beállításra. A Nighthawk RAXE500 antennái előre lettek optimalizálva a legjobb WiFi teljesítmény érdekében.
 • NETGEAR® Armor™ kiberbiztonsági védelem otthonodban – fejlett kibervédelem otthoni hálózatához és korlátlan számú csatlakoztatott eszközhöz. További információ a netgear.com/armor oldalon olvasható.
 • Automatikus firmware frissítés – A legújabb biztonsági javítások automatikusan települnek felhasználói beavatkozás igénylése nélkül.

NETGEAR® Armor™ kiberbiztonság:

A Nighthawk RAXE500 tri-band WiFi router a 30 napos, ingyenes NETGEAR Armor™ próbaverziót kínál, hogy egyszerűen megvédhesd a csatlakoztatott eszközöket az online fenyegetésekkel szemben. A beépített Armor biztonsági megoldással a RAXE500 router nagyobb nyugalmat garantál a kategóriájában vezető vírusirtó, rosszindulatú program elleni védelmi és adatvédelmi megoldásnak köszönhetően, amely egyaránt támogatja az intelligens eszközöket, az okostelefonokat és számítógépeket is. A NETGEAR Armor teljeskörű védelmet nyújt minden csatlakoztatott eszköznek a számítógépes fenyegetésekkel szemben a WiFi hálózaton, valamint hálózaton kívüli állapotban vagy akár utazás közben is.

Elérhetőség:

A NETGEAR® Nighthawk® RAXE500 tri-band WiFi router várhatóan 2021 első negyedévében válik elérhetővé a NETGEAR.com oldalon, valamint a hivatalos viszonteladók kínálatában 599,99 USD ajánlott fogyasztói áron.

Hozzászólás

  Hosszászólás küldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük