Az új NETGEAR WAX630 WiFi 6 egy tri-band, PoE áramellátású, felhőből is kezelhető mesh hozzáférési pont, amely képes együttműködni a már a meglévő NETGEAR WiFi 5 és WiFi 6 hozzáférési pontokkal


2021. július 8., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), a kis- és nagy vállalkozásokat ellátó hálózati termékek vezető gyártója bejelentette az Insight menedzselhető WiFi 6 termékcsaládjának legújabb kiegészítését, az Insight™ menedzselhető WiFi 6 AX6000 tri-band, multigigabites hozzáférési pontot (WAX630), amelynek célja, hogy maximális WiFi teljesítményt nyújtson a KKV-k számára.

Ez az új tri-band hozzáférési pont következő generációs, prémium WiFi 6 (802.11ax) teljesítményt nyújt a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára és akár 40%-kal nagyobb sebességet biztosít, mint a WiFi 5 (802.11ac). A WAX630 együttműködik más NETGEAR Insight-tal menedzselhető hozzáférési pontokkal, beleértve a WiFi 5 (WAC510, WAC540) és a WiFi 6 (WAX610, WAX610Y, WAX620) modelleket. Ezenkívül a WAX630 lehetővé teszi a hozzáférési pontok összekapcsolását egymással az Instant Mesh segítségével – amely a NETGEAR saját fejlesztésű vezeték nélküli backhaul (felhordó) technológiája. A WAX 630 két Ethernet porttal rendelkezik – egy 1 gigabites és egy Power-over-Ethernet (PoE++), 2,5 gigabit sebességű RJ45 porttal. 

A WAX630 ideális megoldást jelent a nyitott terekkel rendelkező környezetben, ahol egyszerre sok felhasználó számára kell egyidejűleg WiFi kapcsolatot biztosítani. Az iskolák, főiskolák, közepes méretű gyártólétesítmények, raktárak és közepes méretű vállalatok irodahelyiségei egyaránt képesek lehetnek kihasználni az Insight menedzselhető WiFi 6 tri-band multigigabites hozzáférési pont képességeit. Ez az erőteljes hozzáférési pont együttműködik a már meglévő NETGEAR WiFi 5 és WiFi 6 hozzáférési pontokkal, így költséghatékony módszert biztosítva a hálózat bővítésére, miközben maximalizálja WiFi hálózatok teljesítményét.

A WAX630 akár 12 adatfolyamot is (sávonként 4×4-et) támogat és minden egység képes akár 6,0 Gbps összesített adatátviteli sebességet biztosítani mindhárom sávban a WiFi 6 szabvány támogatásának köszönhetően. Az iparágban egyedülálló tri-band megoldás képes egy dedikált sávot az eszközök közötti kommunikációra használni, vagy a 2,5 GbE-s vezetékes PoE kapcsolat használata esetén akár három sávos csatlakozási lehetőséget is képes nyújtani a csatlakozó eszközök számára, ennek köszönhetően a WAX630 az iparág egyik legsokoldalúbb és legnagyobb teljesítményű hozzáférési pontjai közé tartozik.

A NETGEAR Insight lehetővé teszi a WAX630 és más eszközök központi kezelését az Insight alkalmazás vagy egy csatlakoztatott böngésző segítségével. Az Insight használatával a viszonteladók és a menedzselt szolgáltatást nyújtók (MSP-k) távolról is beállíthatják, figyelhetik és karbantarthatják az kliensek hálózatát anélkül, hogy helyszíni technikus alkalmazására lenne szükségük.

„Legyen szó akár a jobb adatátviteli teljesítményről, a nagyobb sebességről, vagy a csatlakoztatott eszközök számáról, az KKV-k nagyobb WiFi hálózati igényekkel rendelkeznek az otthoni felhasználóknál. A WAX630 iparági vezető hálózati teljesítményt nyújt az egyedülálló WiFi 6 szabványú, 12 adatfolyamot támogató, tri-band architektúrájával. A WAX610 és a WAX620 párosítva és az Insight menedzselhető platformmal együtt az új WAX630 példátlan ár/érték arányt kínál a kis- és középvállalkozásoknak a kiemelkedő funkcionalitásuknak, biztonságuknak és a kapcsolat minőségének köszönhetően.” – nyilatkozta Doug Cheung, a NETGEAR vezeték nélküli KKV termékeinek vezető menedzsere.

A WAX630 robusztus, nagyvállalati szintű WiFi hálózati biztonságot nyújt a WPA3 128 és 192 bites titkosításának köszönhetően, továbbá akár VLAN hálózatok és tizenhat különböző SSID használatára is képes. A WAX630 tri-band WiFi 6 technológiájával a vállalkozások biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb WiFi megoldást kapják a befektetésükért cserébe. 

Elérhetőség

A NETGEAR® Insight™ menedzselhető WiFi 6 AX6000 tri-band, multigigabites hozzáférési pont már elérhető Észak-Amerikában és az EMEA régióban.​​​​​​​

Észak-Amerika: WAX630-100NAS – ajánlott fogyasztói ár: 329,99 USD WAX630PA (hálózati adapterrel) – ajánlott fogyasztói ár: 339,99$
Európa: WAX630-100EUS – ajánlott fogyasztói ár: 329,99€
Egyesült Királyság: WAX630-100EUS – ajánlott fogyasztói ár: 289,99£

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük