A BenQ AQCOLOR technológia már tartalmazza a Pantone rendszert a világ bőrtónusainak pontos megjelenítéséhez


2022. január 20., Eindhoven, Hollandia, – A BenQ, a digitális életmódot javító készülékek nemzetközileg elismert márkája és a professzionális kijelzőtechnológia innovátora örömmel jelentette be, hogy a világon elsőként a DesignVue PD3205U és PD2705U monitorok kapták meg a Pantone SkinTone Validated hitelesítést, amelyeket várhatóan több kiválasztott PhotoVue SW modell is követni fog. További részletek érdekében, kérjük látogass el a www.pantone.com/validated weboldalra.

„Miután az AQCOLOR technológiát megalkottuk, hogy pontos színeket biztosítsunk a szakemberek globális közösségének, alig vártuk, hogy alkalmazhassuk a Pantone SkinTone Validated hitelesítést a technológiai termékeinken, amelyek ennek köszönhetően minden eddiginél átfogóbbak színmegjelenítésre lesznek képesek” – nyilatkozta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „A Pantone SkinTone Validated a tervezők és a fotósok számára bizalmat ad a hiteles, valós színek megjelenítésében és a világ bőrszín palettájának pontos ábrázolásában.”

A Pantone SkinTone útmutatót – az első tudományos alapú rendszert az emberi bőrtónusok párosítására és reprodukálására – felhasználva a program 110 különálló bőrtónust tartalmaz, amelyek több ezer különböző etnikumú és korosztályú emberi bőrmérésen alapulnak. A Pantone Validated program kiterjesztéseként a Pantone SkinTone Validated biztosítja a színszakértők számára, hogy a hitelesített eszközök megfelelnek a Pantone Matching System (PMS) követelményeinek és pontosan reprodukálják az élethű bőrtónusokat, hogy egyenlőséget és befogadást jelentsenek minden fogyasztó számára.

„A Pantone SkinTone Validated program kiváló példája a technológiai inkluzivitásnak és nagy örömünkre szolgál, hogy a BenQ-val együttműködve segítünk megvalósítani a különböző bőrtónusok színének pontos ábrázolását termékeikben és szolgáltatásaikban a jobb vizuális élmény biztosítása érdekében. Izgatottan várjuk a további együttműködést a BenQ csapatával az elkövetkező évek során” – nyilatkozta Pike, a Pantone licencelési és üzletfejlesztési igazgatója.​​​​​​​

A világ első professzionális monitoraiként, amelyek Pantone SkinTone hitelesítéssel rendelkeznek, a BenQ DesignVue és PhotoVue professzionális kijelzőket a 2022-es CES kiállításon is bemutatták az Egyesült Államokban, Las Vegasban. Ha többet szeretnél megtudni a BenQ kijelzőmegoldásairól, kérjük látogass el a következő oldalra: https://www.benq.eu/en-eu/monitor

Hozzászólás

    Hosszászólás küldése

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük